11 Mayıs 2015 Pazartesi

Vişneli Yaprak Sarması

VİŞNELİ YAPRAK SARMASI

Malzemeler

Asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 bardak vişne suyu
400 gr vişne
Tuz


Yapılışı

Geniş bir tencereye zeytinyağ koyulur dolmalık fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur arkasından soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir yumuşayınca bol suda yıkanmış pirinçler eklenerek şeffaflaşdığında  vişne suyu,nar ekşisi,toz şeker ve kuş üzümü ilave edilerek kaynayıp suyu çekene kadar pişirilir.Ocaktan aldıktan sonra karabiber,tarçın,nane,yenibahar ve tuzla baharatlandırılıp  soğumaya bırakılır.Asma yaprağına uygun miktarda harç ve ikişer adet vişne koyulup sarılır.Tencerenin dibine bir tabak yerleştirilip üzerine sardığımız sarmalar eklenerek aralara vişneler serpiştirilir su ve vişne suyu karışımı yapılıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilerek  yumuşayana kadar pişirilir.Tencere nin içinde oda sıcaklığına gelene kadar bekletilip servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder