3 Mayıs 2015 Pazar

Levrek Külbastı

LEVREK KÜLBASTI

Malzemeler

1 büyük boy fileto yapılmış levrek
2-3 adet patates kibrit şeklinde kesilmiş

Sosu

1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 baş piyazlık doğranmış soğan
1 adet taze kırmızı biber
1 adet taze yeşil biber
1 adet kabukları soyulup küp doğranmış domates
1 paket krema
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
4-5 iri diş sarımsak
Tuz,karabiber,kekik

Yapılışı

Fileto yapılmış  2 parça olan levreği ikiye kesip biraz yağladıktan sonra ızgarada önlü arkalı kızartıyoruz.Kibrit şeklinde kesmiş olduğumuz patatesleri de az yağda kızartıyoruz.Ayrı bir yerde sos için tereyağını eritip soğanları soteledikten sonra taze kırmızı biber,taze yeşil biber ,küp olarak doğranmış domatesi  ekleyip yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra 1 paket krema ,kuru fesleğen,sarımsak,tuz ve karabiberini  de ekleyip bir süre kaynatıyoruz biraz suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz.Ben oval kiremit kapları kullandım.Kasenin en altına kızarttığımız kibrit patatesleri yerleştiriyoruz üstüne iki parça levreği koyup en üstüne de sosunu döküp 200 derece ısıtılmış fırında 10 dk. pişiriyoruz.Çıkardıktan sonra üzerine kekik serpiştirerek sıcak olarak servis yapıyorsunuz.Oval kiremit kaplarda iki kişilik çıkıyor isteğe göre daha küçük kaplar hazırlayarak 4 kişilik hazırlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder