3 Mayıs 2015 Pazar

Trileçe

TRİLEÇE

Malzemeler

4 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya(Dr Outker gerçek vanilya parçalı)
1 paket kabartma tozu

Şerbet

4 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 paket krema


Karamel Sos

5 yemek kaşığı şeker
1 paket krema
1 yemek kaşığı margarin
Alternatif olarak kenton karamel sosu (katı olması için sütünü az koymalıyız)

Yapılışı

Kek malzemeleri karıştırılıp önceden ısıttığımız 170 derece fırında yarım saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Ilındıktan sonra bıçakla dilimlenip kürdanla dilimler delinir.Ayrı bir yerde hazırladığımız soğuk şerbet ılık keke yavaş yavaş dökülür sütün fazla geldiğini düşünmeyin kek sütü yavaş yavaş çekecektir.Karameli için;teflon tavada şeker eritilip karamelize edilir margarin ve krema eklenip sertleşmemesi için hızla karıştırılır.Kek şerbetini çektiğinde karamel sosu en üste dökülüp buzdolabında 5-6 saat bekletildikten sonra soğuk servis yapılır.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder