2 Mayıs 2015 Cumartesi

Süt Dilimi

SÜT DİLİMİ

Malzemeler

2 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao


Kreması

200 ml krema(1 paket)
1 paket kremşanti
2-3 damla limon
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılır  yanmaz tava bir peçete yardmıyla yağlanır ve küçük kepçeler halinde tavaya dökülüp kepçenin arkasıyla daire şekli verilip önlü arkalı pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ayrı bir yerde krema malzemeleri blenderden geçirilip buzdolabında 2-3 saat kadar soğutulur oldukça katı kıvamda olacaktır.Kakaolu hamurlarımızın şeklinde mutlaka yamukluklar olacaktır ben yuvarlak kurabiye kalıplarıyla kestim aynı şekli bardakla da yapabilirsiniz.İki parça arasına krema doldurup üstünü meyve yada çikolata ile süsleyebilirsiniz.Kremayı servisten kısa bir süre önce yaparsanız krema erimemiş olur.

AFİYET OLSUN.S

25 Mayıs 2014 Pazar

Hindistan Cevizli Kakaolu Kek

 
Hindistan Cevizli Kakaolu Kek
 
Malzemeler
 
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı tepeleme un + 1 yemek kaşığı kadar un
 
İç Malzemesi
 
2 adet yumurta akı
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
 
Üst Malzemesi
 
1 çay bardağı süt
Çikolara sosu yada benmari çikolata
 
Yapılışı
 
Kek malzemeleri çırpılır.Diğer yandan ayrı bir yerde iç malzemeler karıştır.Yapmış olduğumuz kek hamurunun yarısı kek kalıbına dökülür,hazırladığımız Hindistan cevizli iç malzeme büyük yoplar yapılarak kek hamurun ortasına yanyana olarak dizilir ve geri kalan kek humuru da üstüne eklenip 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Kek ılıkken üstü sütle ıslatılır ve üstü çiçolata sosu ile süslenir.
 
AFİYET OLSUN.

Nutella Soslu Nişastalı Kurabiye


Nutella Soslu Nişastalı Kurabiye
 
Malzemeler
 
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım Paket margarin
Yarım paket buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Üzeri İçin
 
400 gr Nutella
1 çay bardağı sıvı yağ
Mısır Gevreği
 
Yapılışı
 
Kurabiye Hamuru yoğrulur küçük parçacıklar alınarak şekil verilip  175 derece ısınmış fIrında 10 dk. pişirilir.Ayrı bir yerde nutella ve sıvı yağ karıştırılıp benmari usulü pişirilir.Ilık kurabiyeler bir maşa yardımıyla sıcak olan nutella sosuna batılırıp servis tabağına yerleştirilir.Üzeri mısır gevreği ile süslenir.
 
AFİYET OLSUN.
 

10 Mayıs 2014 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı

 
Kıbrıs Tatlısı
 
Malzemeler
 
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu(başak marka)
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı sıvı yağ
 
Şerbeti
 
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
 
Kreması
 
1 litre süt
5 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
 
Yapılışı
 
Kek malzemeleri karıştırılıp, 150 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Şerbeti de yapılır, şerbetin 15 dk. kaynatılması yeterlidir.Kremanın, krem şanti hariç tüm malzemeleri eklenir pişirilip ılındıktan sonra 1 paket krem şanti ilave edilerek mikserle çırpılır.Pişen keki ılık şerbeti soğuk olmalıdır.Kek şerbeti çektikten sonra üzerine kreması dölülüp bolca Hindistan cevizi ile üzeri kapatılır.İsteğe göre her dilimin üzeri entep fıstığı ile süslenir.1 gün buzdolabında bekletilmesi kıvamı bakımından daha güzel olacaktır.
 
AFİYET OLSUN.

Tavuklu Sultan Kebabı

 
Tavuklu Sultan Kebabı
 
Malzemeler
 
2 adet yufka
400 gr bonfile yada pirzolalık tavuk
1 adet patlıcan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 baş soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet taze yeşil biber
1 adet taze kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
Zeytinyağı
Pul biber,kekik,karabiber,tuz
 
Beşamel Sos
 
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
 
Üzeri İçin
 
Kaşar peyniri rendesi
 
Yapılışı
 
Patlıcan alacalı soyularak küp küp doğranır ve sıvı yağda kızartılır.Tencereye yemeklik doğramış olduğumuz soğan,sarımsak,yeşil ve kırmızı biberler doğranıp zeytinyağında kavulur daha sonra salçası eklenip küp küp doğradığımız tavuklar ilave edilir tavuklar suyunu çekene kadar pişirilir.Piştikten sonra kızarmış patlıcan, bezelye ve baharatlar eklenerek 3-4 dakika daha pişirilir.Beşamel sos da ayrı bir yer de pişirildikten sonra 1 adet yufka dörde bölünür her bir çeyrek yufka orta büyüklükteki bir kaseye serilir, içine kase dolana kadar tavuk harcından koyulup (suyu var ise süzerek koyalım)yanlarda kalan yufka ile ağzı kapatılarak ters çevrilip fırın tepsisine dizilir daha sonra yapmış olduğumuz beşamel sos dan üzerlerine bolca dökülüp 175 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. üzerine kaşar rendesi ekleyip tekrar fırına verilip peynirler eriyip kızardığında fırından çıkarılıp servis yapılır.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 

9 Mayıs 2014 Cuma

Mantar Soslu Baharatlı Tavuk

Mantar Soslu Baratlı Tavuk
 
Tavuk Sosu
 
500 gr tavuk
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım Limon suyu
3-4 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1-2 çay kaşığı tuz
2-3 yaprak defne yaprağı
3 yemek kaşığı zeytinyağ
 
Mantar Sosu
 
400 gr mantar
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
100 gr krema
150 gr süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
Muskat rendesi(çay kaşığının ucuyla)
1 çay kaşığı kekik
1 avuç kıyılmış maydonoz
2  yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz-Karabiber
 
Hazırlanışı
 
Tavuk sosunun tüm malzemeleri bir tencere de karıştırılıp üstüne de istediğiniz tavuk çeşidi eklenip bir güzel harmanlanır.Eğer vaktiniz varsa kapalı bir tencere de buzdolabında 7-8 saat bekletin.Bu Sos, barbekü,fırın,tava,dündüklü tencerede pişirmek için uygundur.Ben poşet içerisinde fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Ayrı bir yerde tavaya zeytinyağını koyup ısıtın üzerine ince doğranmış mantarları ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğanı,sarımsağı da tavaya ekleyip suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dk. pişirin ve kremayı ekleyin.Küçük bir kasede soğuk süte unu ilave edip karıştırın ve bu karışımı da tavaya ekleyin hardalı da ekleyin.Sos kaynamaya başlayınca kıvamı koyulaşacaktır bu sırada muskat rendesini ve soya sosunu da ekleyin.tuz,karabiber,kekik ilave ettikten sonra tavadan alın ve maydonozu ekleyerek karıştırın.Fırında pişirmiş olduğunuz tavukları ister sosun içine atıp bulamç yapın isterseniz de benim yaptığım gibi servis tabaklarına tavukları koyup üzerine sosdan dökün.
 
AFİYET OLSUN.
 

4 Mayıs 2014 Pazar

Muzlu Magnolia

 
Muzlu Magnolia
 
Krema Malzemesi
 
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(toz olarak)
 
İç Malzemesi
 
1 paket bebe bisküvisi
4-5 adet orta boy muz
 
 
Üst Malzemesi (isteğe göre)
 
Krem şanti
Hazır karamel sosu
 
Yapılışı
 
Krema için tüm malzemeler karıştırılır kıvam alıncaya kadar pişirilir.Krema soğuduktan sonra 1 paket  krem şanti  toz olarak kremanın içine eklenir ve blender ile çırpılır.Ayrı bir yerde 1 paket bebe bisküvisi rondodan un heline gelene kadar çekilir.Kasenin en altına 2 tatlı kaşığı bebe bisküvisi üstüne krema üstüne küp küp kesilmiş muz (isteğe göre ilaveten muzlar kasenin kenarlarına da dizilebilir.)tekrar üstüne krem şanti (1 tatlı kaşığı kadar )bu sıralama devam edilerek 2 kat yapılır.İsteğe göre üstüne krem şanti ve karamel sosu ilave edilir yada hiç krem şanti kullanmayarak muz ilave edilir muzların kararmaması içinde muzların üstüne biraz jöle eklenebilir.Kaselerimi nerden aldığıma dair çok soru geliyor.Kaselerim aslında kapaklı saklama kaplarıdır.Paşabahçeden satın alabilirsiniz:)Sevgiler...
 
 
AFİYET OLSUN.