21 Ocak 2013 Pazartesi

Kremalı Küllah

Kremalı Küllah

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un






Krema

1 paket vanilyalı pudinğ
Taze çilek

Yapılışı

Yapacağımız küllahın hamuru yukarıda verilenlen malzemelerle yoğrulur.Toplar yapılarak ayrılan hamur parçaları unlu tezgahta 2 cm kalınğında açılır. Yaklaşık 25 cm çapında açılması yeterli olur.Açılan hamur bir bıçak yardımıyla ince şeritler halinde kesilerek metal küllahlar yağlandıktan sonra  en sivri tarafından başlanarak sarılır  eğer küllah şeklinde kalıplarınız yoksa alüminyum folyodan kendinizde küllah yapabilirsiniz.Sarmış olduğunuz şerit küllahın orta kısmında biterse ucuna diğer şeridi ilave edip sarmaya devam edebilirsiniz.175 derecede pişirdiğiniz küllahlar soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılır ve ayrı yerde pişirmiş olduğunuz puding, ılındıktan sonra küllahların içine doldurulup ağızları çilekle kapatılıp servis aşamasında pudra şekeri dökülüp servis yapılır.

Not İsteğe göre puding vanilyalı ,çilekli,muzlu yada çikolatalı yapılıp uygun meyvayla ağızları kapatılır yine isteğe göre pudingin içine meyveler küçük küpler halinde kesilip karıştırılabilir.Küllahlarımızı servise yakın zamanda dolduralım ki sulanmasın.

AFİYET OLSUN.

2 yorum: