Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Krema
1 paket vanilyalı pudinğ
Taze çilek
Yapılışı
Yapacağımız küllahın hamuru yukarıda verilenlen malzemelerle yoğrulur.Toplar yapılarak ayrılan hamur parçaları unlu tezgahta 2 cm kalınğında açılır. Yaklaşık 25 cm çapında açılması yeterli olur.Açılan hamur bir bıçak yardımıyla ince şeritler halinde kesilerek metal küllahlar yağlandıktan sonra en sivri tarafından başlanarak sarılır eğer küllah şeklinde kalıplarınız yoksa alüminyum folyodan kendinizde küllah yapabilirsiniz.Sarmış olduğunuz şerit küllahın orta kısmında biterse ucuna diğer şeridi ilave edip sarmaya devam edebilirsiniz.175 derecede pişirdiğiniz küllahlar soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılır ve ayrı yerde pişirmiş olduğunuz puding, ılındıktan sonra küllahların içine doldurulup ağızları çilekle kapatılıp servis aşamasında pudra şekeri dökülüp servis yapılır.
Not İsteğe göre puding vanilyalı ,çilekli,muzlu yada çikolatalı yapılıp uygun meyvayla ağızları kapatılır yine isteğe göre pudingin içine meyveler küçük küpler halinde kesilip karıştırılabilir.Küllahlarımızı servise yakın zamanda dolduralım ki sulanmasın.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.
Çok beğendim..Mutlaka deniyeceğim..Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilbende denemenizi öneririm:)
Sil